De “rig” van Rick

Beste simracers, mijn naam is Rick en ik heb sinds februari 2019 een eigen “rig” met stuur en pedalen.

Mijn interesse in de wereld van simracing begon vorig jaar, toen ik samen met mijn goede vriend een Formule 1 race zat te kijken. Hij vertelde me dat hij vroeger serieus racete op de computer met een stuur en pedalen. Samen met vrienden deden ze mee aan online races. Dat realistisch racen leek mij ook wel erg leuk, alleen had ik op dat moment geen ruimte voor een stuur en pedalen.

Vorig jaar is mijn situatie veranderd en heb ik nu wel veel ruimte thuis. Ik dacht toen meteen aan simracing. Ik heb eerst veel informatie over simracing opgezocht en gekregen en ook ben ik naar RacingHub geweest. Waarna ik heb besloten van simracing mijn hobby te maken.

Afgelopen februari besloot ik een stuur en pedalen aan te schaffen en omdat ik zeker weet dat ik deze hobby leuk vind, heb ik gekozen voor het merk Fanatec. Fanatec maakt kwalitatief goede en duurzame producten. Fanatec is tevens marktleider op het gebied van simracing.

Ik heb het volgende van Fanatec aangeschaft:
– CSL Elite Wheel Base + (motorbasis waarop je stuurwielen kunt plaatsen)
– CSL Elite Steering Wheel P1 (rond stuurwiel voor gewone racewagens)
– CSL Elite Pedals LC (Gas- koppeling- en rempedalen, waarvan rempedaal “loadcell” is)
– ClubSport Steering Wheel Formula Carbon (formule stijl stuurwiel voor formulewagens)

Toen ik voor het eerst, met mijn nieuwe “gear”, enthousiast op mijn computer aan het racen was, liep ik echter tegen een probleem aan. Aangezien ik geen “rig” heb en op een verrijdbare bureaustoel zit, schuiven de pedalen en de stoel van elkaar af. Zo kon ik natuurlijk niet normaal racen.

De volgende dag besloot ik dat ik alles vast moest zetten.
Een echte “rig” kopen/bouwen is momenteel nog niet mogelijk, omdat ik mijn huis
aan het opknappen ben en er veel spullen liggen. 
Toen bedacht ik een soort tijdelijk houten frame, sterk genoeg om voorlopig mee te racen. Ik heb goedkope houten balken en wat ijzerwaren gehaald bij de lokale bouwmarkt en ben aan het klussen geslagen.

Eerst heb ik een rechthoekig frame voor op de vloer gemaakt; het basisframe. Ik heb ervoor gezorgd dat de balken tussen de wielen van de bureaustoel doorgaan. De pedalen heb ik met bouten en moeren op een houten plaat, een osb-plaat die ik nog had liggen, gemonteerd.
Op de onderkant heb ik nog 2 balkjes vastgeschroefd voor extra stevigheid. Het geheel komt dan op het basisframe. Aan de achterkant van het frame heb ik een stootbalk geplaatst, daar drukken de poten van bureaustoel tegenaan, zodat de stoel niet naar achteren wegrolt als ik stevig op pedalen trap. Mijn bureaustoel is overigens een gamingstoel met kantelfunctie, waardoor je achterover kan leunen; ideaal voor racen. De motorbasis met stuurwiel zit gewoon vastgeklemd aan bureaublad.

Ik speel voornamelijk de games: F1 2018 en Project Cars 2.

Houten frame met Fanatec pedalen

 

 

Frame onder mijn bureau met bureaustoel en wielbasis gemonteerd op het bureau

  De twee Fanatec stuurtjes

One comment on “De “rig” van Rick
  1. Klaas Janse schreef:

    Wat een vette Rig, Rick!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsgierig naar wat deze nieuwe E-sport in de toekomst nog meer brengt? Meld je aan en ontvang 1x per maand het laatste nieuws met updates over de events, competities, activiteiten en kortingsacties bij RacingHub en natuurlijk de laatste ontwikkelingen in de (sim)race wereld. Schrijf je nu in en ontvang 10 % korting op je volgende reservering.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruiks­­vriendelijkheid van onze website te verbeteren. Daarnaast kunnen we je hierdoor gerichte content bieden op onze websites, via onze andere kanalen en andere media. We onthouden je keuze zodat je niet iedere keer dat je onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt. Naast het accepteren van de cookies, kan je de cookies ook beheren via 'Cookie instellingen'. Cookie instellingen Accepteer cookies

Nodig vrienden uit

X
Signup to start sharing your link
Signup